Зеленський не висуне Світличну кандидатом на посаду мера Харкова від “Слуги народу” – Сазонов

Фото: Юлія Світлична / Facebook

Юлія Світлична, яка є зараз позафракційним депутатом Верховної Ради, не отримає підтримку “Слуги народу” в якості кандидата на посаду мера Харкова.

Про це написав у Facebook політолог і журналіст Кирило Сазонов.

“Занадто багато протиріч. Вона соратниця Порошенко, вона – близька партнерка Райніна, який зараз з Медведчуком, вона була некомпетентною губернатором, яку Зеленський особистим рішенням відправив у відставку. Є інформація про її перемовини з Офісом, проте остаточне слово – за Зеленським. А він на це не піде. Точно так же і націонал-патріотичні сили Харкова відмовилися розглядати Світличну в якості єдиного кандидата”, – заявив Сазонов.

Він зазначив, що Світлична досі не почала публічну кампанію, розраховуючи на те, що її кандидатуру від “Слуги народу” погодить президент.

“Агітації Світлична не веде і, швидше за все, за два місяці до виборів вести не буде. Єдина піар-кампанія, яку вона провела останнім часом – це атака ботів, підчас якої всі натяки на народження у Світличної дитини називалися сексизмом. Будь-який політолог, навіть повністю лояльний Світличній, отримував ярлик сексиста, якщо тільки згадував про те, що менше трьох місяців тому Юлія Олександрівна стала мамою. Звичайно ж, це впливає на її участь у виборчій кампанії “, – зазначив Сазонов.

Як вважає політолог, Світлична може шантажувати інших учасників виборів тим, що своєю участю вплине на їх результат: “І тому вона не говорить ані так, ані ні. Вона чекає хорошої пропозиції”.

Раніше в харківських ЗМІ з’явилася інформація про можливу участь Юлії Світличної у виборах мера 31 жовтня.